martes, 30 de abril de 2013

POR QUE SOMOS SENSIBLES, A VECES. AQUÍ Y AHORA

ESTE TEXTO ES LA RESPUESTA ESPONTÁNEA DE UNA AMIGA AL ENLACE QUE ALGUIEN COLGÓ EN SU FACEBOOK

"Igualdad Animal revela los horrores del comercio de carne de perro en China". 
No es la única que está harta de mucha hipocresía se que se da entre incluso los que estamos en el mismo barco.


No voy a ver el vídeo, porque sé que lo que pueda ver seguramente supera las atrocidades que pueda imaginar, pero, hay algo que siempre me ha sorprendido respecto al consumo de carne de perro, y es precisamente el que la sociedad occidental se lleve las manos a la cabeza cuando se habla de consumo de esta carne, pero, en su gran mayoría, nadie se altera cuando hablamos de consumo de la carne de otro animales.
Repito, seguramente las atrocidades que se ven en este vídeo sean de nivel Champions League, pero ¿alguien ha visto las que se cometen diariamente en los mataderos de donde salen esos fuets tan deliciosos? ¿o esos jamones por los que (casi) odo dios pierde el culo? O peor aún, ¿esas costillitas de cordero? Y digo peor no porque me parezca peor comerse un cordero que comerse un puerco, digo peor porqué, por ejemplo en la província de Girona, donde yo vivo, el 90% de los corderos asesinados en los mataderos se matan siguiendo las directrices religiosas halal y kosher, es decir, sin ni siquiera aturdimiento previo al desangrado. Pero nadie dice nada.
Pienso que todos los que defendemos la vida y bienestar de los animales no-humanos deberíamos tener una conversación con nosotros mismos y plantearnos si no estamos actuando de un modo totalmente egoísta hacía los que ya, sin ningún reparo, llamamos "animales para consumo humano" y replantearnos qué es lo que estamos haciendo.
¿No es equiparable comerse un puerco a comerse un perro? Para mi, desde luego, si lo es.

Nuria Murlà

A.D.E. necesita tu apoyo para seguir con su labor

Resumen de actuaciones realizadas por A.D.E. desde octubre de 2011 hasta hoy:
Rescates: Caballos/burros/ponis: 31
Perros/as: 32
Cabras/ovejas: 11
Gallinas,patos y aves: 19 Gatos/as: 8
Total de animales recogidos: 101
Número de operaciones, aparte de vacunas,antiparasitarios y chips: 36
Numero de Adopciones: 67
Numero de bajas: 10



Todo esto es GRACIAS a nuestros socios, padrinos, colaboradores, teamers y demás.
Pero el trabajo por desgracia no se nos acaba, y por eso os animamos a seguir difundiendo nuestra labor y ayudándonos en lo que podáis.
¡¡¡MIL GRACIAS A TODOS LOS QUE NOS AYUDÁIS !!!!!!
http://www.asociaciondefensaequidos.org/hazte-socio/
https://www.teaming.net/a-d-e-asociaciondefensaequidos

sábado, 13 de abril de 2013

XERRADA A UDOLS SOBRE ELS GPP'S :

Amb l'habitual eficàcia de les expertes d'Udols es va fer una xerrada i les inscripcions van haver de tancar-se dies abans per manca d'aforament. Un nou èxit de l'Associació divulgadora i formadora del gos urbà de Barcelona i també una mostra de generositat i col.laboració. El fet de que estigués plena la sala ens fa comprendre que hi ha curiositat, que hi han ganes per saber què es això de Gos Potencialment perillós. Miquel Montanera i Fidel Luiña van fer una amena exposició en que van desplegar descripcions, normatives, reflexions i activitats de socialització i relaxació pels GPP´s que hi han al CAAC de Barcelona. Amdós són fundadors de L'Asssociació per a la Protecció dels GPP:  http://protecciogpp.blogspot.com.es/

Després d'una presentació gràfica i interessat sobre cada una de les 16 races que majoritàriament son considerades GPP vàrem descobrir detalls acurats de la bestialitat dels homes i no cap de la dels gossos. Val a dir que va ser complicat trobar imatges sense mutilacions, ja que inexplicablement en diuen perillosos als gossos quan són ells els que pateixen en la seva infantesa uns talls aberrants permesos fora de Catalunya. 
Després es va fer una relació d'algunes de les contradiccions i injustificables errades de la LLei 50 de 1999 que obliga a dur morrió, corretja curta, tenir llicència i contribueix a estigmatitzar a uns animals en virtut de la seva corpulència. Es va convidar al presents a aprofundir per ells mateixos a visitar la pàgina de http://www.iadcro.com/ i el llibre de Jose Maria Pérez Monguio sobre els Perros Potencialmente Peligrosos de la editorial BOSCH. 
No van faltar les anècdotes però sobretot es va convidar a la reflexió. La darrera part va ser una successió de vídeos on mitjançant les proves gràfiques es va poder veure la feina de membres de l'associació, i col.laboradors, amb GPP's que viuen al CAAC de Barcelona . Amb aquestos gossos, molt sotmesos a estrès a més de l'abandonament, s'està fent un treball pacient, conscient, d'estimulació i de socialització que afavoreix que uns gossos actuïn com a terapeutes dels altres. Es treballen pors, la impulsivitat, es deixa fer, s'ofereixen estímuls i es fomenta que se sentin segurs. També la familiarització amb el morrió un element injust - sobretot a l'estiu per que limita la regulació de la calor- però imperatiu legal en tant que no s'aconsegueixi una reforma de la llei. 
Els objectius de l'Associació són afavorir la vida d'aquestos animals en un entorn poc escaient com és una gossera, tractar de trobar uns bons adoptants per que l'estada sigui curta, acompanya en la readaptació a la llar i minimitzar l'impacte emocional que pot tenir haver de dur elements limitadors del comportament normal com morrió, corretges, gàbies individuals, poc contacte social i una mirada de por o de reprovació per part de la gent que no sap de la seva noblesa i lleialtat envolcallada dins d'un cos potent. Creiem que es molt interessant que la gent reflexioni sobre la necessitat de canviar la llei, que es formi, que els ensinistradors els respectin no els automatitzin, que no els hi posin collars de punxes, ni d'ofeg ni elèctrics. Si en volen cap, i estan preparats física i psicològicament per ser responsables- que vinguin a adoptar-los al CAAC o a la protectora mes propera per que molts són candidats a llargues estades als centres per la irresponsabilitat dels amos i la laxitud del control sobre la seva cria i venda il,legals. Per acabar es va fer una crida per trobar acollida per la TUCA, una veterana del CAAC que necessita una llar sense estrés i molta calma. 

Agraïments especials a la Esther Sánchez Calatayud autora dels magnífics vídeos que serveixen per mostrar a la gent el que es fa al CAAC amb els GPP´s, com són aquestos animals de meravellosos i per aprendre a fer-ho millor.

martes, 2 de abril de 2013

Un charla que no os debeis perder!!

PERROS POTENCIALMENTE ...¿QUÉ?
Mitos y realidad de los injustamente llamados "perros potencialmente peligrosos" 
 
Ponentes: 
- Miquel Montanera, presidente de la ASSOCIACIÓ PER A LA PROTECCIÓ DELS GPP´S 
- Fidel Luiña Bousquet, miembro de la ASSOCIACIÓ PER A LA PROTECCIÓ DELS GPP´S y de Futur Animal 
 
Programa orientativo: 1 ª Parte - Legislación - Requisitos que deben cumplir para ser considerados PPPs (características físicas). - Razas consideradas PPP en Cataluña y España (con foto de cada raza). - Su genética (de qué mezcla de perros ha salido cada raza de PPP). - Videos / fotos. - Requisitos para obtención de licencia. - Material adecuado para pasear PPP s (bozal, correa ...). - Por qué ha querido el hombre crear cada una de estas razas. 
 
 2 ª Parte - Presentación de la ASSOCIACIÓ PER A LA PROTECCIÓ DELS GPP´S. - ¿Qué hacemos, qué queremos hacer? - De la teoría a la práctica: los PPPs del CAAC de Barcelona. - Perros potencialmente ... adoptables (fotos y casos de PPPs felizmente adoptados) - Fotos / videos de PPPs del CAACB. - Nuestro trabajo para intentar mejorar las condiciones de estos perros. - Proyectos de futuro ... 
 
 
CHARLA GRATUITA - AFORO LIMITADO 
 PARA INSCRIPCIONES: Enviar e-mail de confirmación de asistencia con Nombre y Apellidos audols@gmail.com 
www.udols.org 
No está permitida la grabación tanto de audio como de vídeo u otros medios audiovisuales sin autorización expresa previa y por escrito de la organización y / o el conferenciante. 
No está permitido la entrada de Perros en la Sala, excepto los perros de servicio. 
 
Lugar: CENTRE CIVIC Cotxeres de Sants - Sala de Conferencias 
Horario: 19 a 21 aprox 
Organiza: Udols, associació pel benestar del gos urbá