miércoles, 4 de diciembre de 2013

BONES PRÀCTIQUES EN LA IDENTIFICACIÓ MITJANÇANT L'ANICOM

1- Donat que el canvi de propietari en l'ANICOM és gratuït, el millor per evitar la pèrdua dels animals que donem en adopció, és que se'ls identifiqui a tots a nom de l'entitat protectora corresponent, i així en cas de que l'adoptant perdés l'animal els primers dies de tenir-lo (que això suposa que l'animal no està encara donat d'alta al seu nom) estaria localitzable perquè estaria a nom de la protectora.

2- Les altes a nom vostre cal que les faci l'ajuntament on esteu inscrit com a entitat. Caldrà parlar-ho amb l'ajuntament corresponent i si algú té algun problema amb l'ajuntament, si us plau truqueu-nos deseguida al 679628743 que ho resoldríem.
Si l'ajuntament cobra taxa de cens, heu de pactar que evidentment no us cobrin pels animals de les vostres entitats.

3- Els ajuntaments que cobrin taxa de cens i es neguin a donar d'alta els animals a nom de l'adoptant abans de que ho pagui, els hi podeu explicar que si l'animal es perd serà responsabilitat seva per no donar-lo d'alta i que els podem denunciar. A més si l'animal es troba en el mateix municipi és molt possible que els hi costi a l'ajuntament una despesa important pq hauran de portar-lo a algun centre perquè no localitzaran al propietari!! Si voleu també ens podeu passar el cas i nosaltres els informem.

4- Tots aquells que tingueu veterinaris i no coneguin l'ANICOM o no ho vegin clar, ens passeu les dades i els hi donem l'explicació de com funciona.

5- Si algú ha entrat a la pàgina web de la CIPAC (www.cipac.cat), veureu-ho que hi ha novetats, ara és molt més dinàmica i teniu tots els documents relacionats amb l'ANICOM per poder imprimir.

6- És molt important que informeu a tots els vostres adoptants que si perden l'animal han d'informar al seu ajuntament i al telf 24h de l'ANICOM (935617000), però també que sàpiguen que poden trucar a l'AIAC per si algú els avisa d'aquell xip, encara que no estigui donat d'alta a l'AIAC. Ens han arribat algunes queixes de manca d'informació per part de les entitats als seus adoptants, per tant mirem entre tots d'explicar-ho bé.

7- El dia 14 de novembre vam tenir una reunió amb el Col.legi de Veterinaris de Barcelona per explicar-los realment com funciona el Registre General (ANICOM) i per desmentir el que diuen que no serveix per localitzar els propietaris, doncs tenim accés tots els ens que ho demanem i tenim un telèfon 24h, per tant les recuperacions poden ser més ràpides que amb l'AIAC. El problema però, és que dels dels col.legis de veterinaris s'ha donat unes informacions incorrectes sobre l'ANICOM, i en molts casos els veterinaris tenen molt desconeixement sobre aquest Registre. Se'ls va informar clarament, que el Registre General pot ajudar als veterinaris clínics positivament, doncs al disminuir les despeses de compra i alta de xip, ells poden oferir als seus clients preus més baixos (obtenint els mateixos beneficis) que implicaran més identificacions i per tant més clients i més beneficis.

8- A la mateixa reunió es va decidir que en la propera edició de la campanya d'esterilització i identificació que tenim prevista fer des de FAADA, els mesos de març, abril i maig, probablement es farà de mà del Col.legi de Veterinaris. Es pretén demanar un informe tècnic a AVEPA, per tal de saber els mínims necessaris que haurien de tenir els centres adherits a la campanya per realitzar les intervencions i calcular els preus. Si finalment no ens poséssim d'acord tiraríem endavant la campanya igualment.

Novament, reiterem que si teniu dubtes, truque-nos per tal de fer entre tots les coses ben fetes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario