sábado, 23 de junio de 2012

El recurso ya está interpuesto

 http://www.viladetora.net/1-noticia-1296-ipcena_i_futur_animal_recorreran_el_sobreseiment_de_la_mort_d_un_gos_a_tora.html

Actualitat

Ipcena i Futur Animal recorreran el sobreseïment de la mort d'un gos a Torà

Noticies


Dimecres 20 juny 2012 Ambdues organitzacions han anunciat que presentaran recurs contra la part dispositiva de l’interlocutòria del Jutjat de Solsona que arxiva el cas.
 
Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Membres de l'associació ecologista Ipcena

L'associació futur animal vetlla pels animals
L'organització ecologista IPCENA ha anunciat que presentarà un recurs en els propers tres dies contra la part dispositiva de l’interlocutòria del Jutjat de Solsona, en les diligències prèvies obertes a partir de la denuncia d’IPCENA i altres en contra de l’assassinat d’un gos a Torà perpetrat pel Sr. Alsina, Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Torà, en presència de la Sra. Alcaldessa, en data de 29 de març de 2012.

Albert SaterI, Vicepresident d'Ipcena i Responsable Animalista, considera aquest fet 'un acte irracional i incívic que ha generat la repulsa majoritària de la societat i alarma social, suposant un clar delicte del Codi Penal, tal i com indica el seu article 337. Tot i quedar constatat el maltractament i la desídia del causant fins a produir-li la mort a l’animal, en plena via pública, considerem injust que el Jutjat de Solsona proposi el sobreseïment de les diligències, per considerar que no resulta suficientment justificada la perpetració de delicte. Aspecte que no compartim i lamentem, per la qual cosa presentarem un recurs i esgotarem totes les vies legals per defensar aquest fet'.

Des de Futur animal, Fidel Luiña, president de l'Associació, la interlocutòria dictada pel jutge de Solsosa Sr. Cardona 'genera estupefacció' i consideren que 'la interpretació que fa dels pocs fets i testimonis per ell recollits, queda molt lluny de  la que, presumiblement, es faria després d'una investigació més amplia, més imparcial i més acord amb l´esperit de la societat actual reflectit entre d'altres a la LLei Catalana de Protecció Animal (Decret legislatiu 2/2008 del 15 d´abril)'.

Altrament també consideren que la resolució no és ferma, tal com queda constància al mateix document i per tant 'caldrà aprofitar la següent oportunitat per que els fets siguin esclarits i no quedi ni fosc, ni impune, un episodi que si va mobilitzar a milers de persones es per que es va produir. I per que repugna la sensibilitat humana a la vegada que  minva perillosament la confiança en les institucions'.

Etiquetes: maltractament animal , denúncies , jutjat

No hay comentarios:

Publicar un comentario